maandag 22 juli 2013

Dag vier

Vanmorgen zijn we de dag begonnen met de groepjes. Zowel de Hongaarse-Roemeense jongeren als de Nederlandse jongeren hebben in kleine groepjes nagedacht over een bijbelgedeelte uit Daniël: Daniël 1: 3 t/m 17; Keuzes maken. Wat voor keuzes moet je soms maken en op grond waarvan maak je die keuzes? Doe je dat door je vrienden,  door je ouders etc. Aan het eind hebben we op een memoblaadje een belangrijk woord uit deze studie ongeschreven en deze blaadjes plakken we op een groot vel papier. Aan het eind van de week zullen weer hierop terugkijken.
Rond elf uur zijn we met de bus op weg gegaan naar de stad van Dracula, Sighisoara. We zullen daar, samen met de Hongaars - Roemeense jongeren, door het stadje op zoek gaan naar het huis van Brad Dracula en genieten van de kleine straatjes. Gelukkig hebben Wijnand en Trijnie genoeg knoflook voor ons allemaal gegeten....
Onderweg hebben we het verhaal van graaf Dracula gehoord en heeft een van de Hongaars - Roemeense jongeren in het Engels achtergrondinformatie gegeven over het stadje. Met behulp van geld van Unesco is het gerestaureerd. Het bestaat uit twee delen en het oude gedeelte heeft een citadel en veel middeleeuwse huizen.
Nadat we naar de citadel geklommen zijn, via een overdekte trap uit 1462 met heel veel treden, hebben we boven ons lunchpakket opgegeten. Even heerlijk uitrusten na de klim! Toen weer groepjes verdeeld waren, is iedereen Sighisoara gaan bekijken; het geboortehuis van Dracula, de middeleeuwse, kleine straatjes, de bedelende zigeuners en de soevenirwinkeltjes. Ook werden de ijsjes en terrasjes niet vergeten. Om vier uur verzamelden we weer op het plein bij de mooie toren en wandelden we terug naar de bus.
Nadat iedereen gegeten had en zich had opgefrist, zijn we naar het speeltuintje tegenover de kerk gegaan met allerlei spelletjes. Binnen de kortste keren waren er enorm veel kinderen die mee willen spelen met het pleeborstelvoetbal en het kloslopen. Ook waren de ballonnen erg in trek en wilden veel kinderen een tatoo....
Sok Grabbelrok trok ook erg veel bekijks. Sjanne deed het geweldig. Na een uur hebben we de spullen bij elkaar gezocht en zijn we met de belofte dat we morgen terug komen, naar Ferco's huis gegaan voor een hapje en een drankje. Morgen naar het zwembad.
Wordt vervolgd

2 opmerkingen: