zaterdag 20 juli 2013

Tweede dag

Tweede dag!

We zijn in Cristesti aangekomen! Vanmorgen zijn we opgestaan om half 8; eerst hebben we Christine wakker gezongen en een ontbijtje op bed gegeven, vanwege haar verjaardag.
Daarna hebben we met elkaar ontbeten. Wat is er nu heerlijker dan ontbijten in de buitenlucht?! Nadat we alles uit de huisjes hebben gehaald en weer in de bus hebben gezet, zijn we vertrokken naar Cristesti.... Allereerst werden we op de ouderwetse manier gecontroleerd bij de Roemeense grens; een nors kijkende meneer kwam de bus in en bekeek al onze ID's en paspoorten uitgebreid. Gelukkig mochten we snel doorrijden en hebben we de ene chauffeur afgezet bij een hotel; hij vliegt morgen terug naar Nederland.
Wat een mooie omgeving hebben we gezien; prachtige landschappen!
En wat een ontvangst in Cristesti. Vlakbij de nieuwe kerk stonden heel veel jongeren en ook ouderen ons op te wachten. Na veel handenschudden en zoenen zijn we door de dominee en zijn vrouw welkom geheten in de ruimte onder de kerk. Allemaal kregen we ons gastgezin te horen en was iedereen blij.... Nadat alle tassen uit de bus zijn gehaald, ging iedereen zijns weegs; op zoek naar het huis voor de komende  week en een heerlijke maaltijd.
Morgenochtend om half 10 begint de dienst en zullen we de groeten overbrengen vanuit Ede.
Nu eerst maar eens lekker slapen....
Aankomst in Cristesti, een warm welkom!

We krijgen een mooie tekst mee uit psalm 32:8 ; Ik geef inzicht en wijs de weg die je moet gaan. Ik geef raad, op jou rust mijn oog.
Christine wacht nog een verrassing in haar gastgezin: taart en blazen maar!


Onze aansteller...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten