donderdag 25 juli 2013

Dag zes en zeven (deel een)

Veilig terug na twee fantastische dagen! Natuurlijk zijn jullie allemaal heel nieuwsgierig hoe deze twee dagen verlopen zijn...echter moeten jullie nog heel even geduld hebben tot morgenavond. Onze blogschrijfster is niet voorzien van wifi en is direct naar haar gastgezin gegaan om na deze barre tocht alle stank van zich af te spoelen (oke, ze was niet de enige). Moe en voldaan nu naar bed en morgen naar de zoo en shoppen. Hartelijke groet, mystery guest


Mensen kunnen van alles vertellen, maar soms moet je zelf eerst iets meegemaakt hebben voor je kunt begrijpen waar het over gaat. Deze bergwandeling is daar een goed voorbeeld van!
Woensdag moest iedereen vroeg zijn/haar bed uit; om 6 uur zou de bus vertrekken naar de Karapaten. We zijn de dag gestart met gebed en het zingen van een lied.
De busreis heen duurde zo'n 4 1/2 uur. Wat zagen we een andere dingen dan thuis; al de groententuinen bij de huizen, legio paard-en-wagens die mensen of dingen vervoerden,  de zigeuners langs de wegen met kleine kinderen in hun armen, de kramen vol met grote watermeloenen, de ongeasfalteerde wegen etc.
De haarspeldbochten zorgden voor wat misselijke mensjes in de bus, maar het uitzicht was formidabel en gaf al een voorproefje wat we tijdens de wandeling nog zouden gaan zien.
Boven op de plek waar we zouden vertrekken, moest eerst nog wat water geloost worden; dan kon bij een kerk, waar we door een mooie, met iconen beschilderde poort onderdoor moesten en waar in het zwart gestoken nonnen heen-en-weer liepen met allerlei koeken en taarten voor de verkoop.
Nadat de kaartjes voor het park gekocht waren, gingen we op weg. De eerste meters stegen al gelijk!
Wat zal ik vertellen over de heenreis?
Door de bergen, door de dalen..... voor een aantal was deze heenreis een echte berg, waar lastig overheen te kijken was. Een combinatie van vermoeidheid, verkoudheid en onzekerheid over wat er gaat komen, zorgde voor een zekere spanning. Achteraf kon iedereen zeggen dat het de moeite waard was... maar zover was het aan het begin van de reis nog niet!
Wordt vervolgd

2 opmerkingen:

  1. We zijn idd erg "nieuws-chierig". Goed om te lezen dat jullie veilig zijn teruggekomen. Ik ben erg benieuwd naar de verhalen en de foto's. Ik zag op fb al een aantal schitterende panorama's van Jenieke, Christine, Kinga, Nikolett en Dalmi.

    groetjes,
    Kees

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geweldig om te lezen dat jullie zoveel verschillen zien met Nederkand. Een ander land en een heel andere cultuur! Wat een ervaringen zo! Benieuwd naar de rest van het verhaal! Fijne dag met elkaar en winkel ze :-)!

    BeantwoordenVerwijderen